Notícies

El Consell Comarcal aprova un protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgbtifòbiques pels espais públics d’oci de la comarca

18 de febrer, 2022
El Consell Comarcal aprova un protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgbtifòbiques pels espais públics d’oci de la comarca

Durant els darrers mesos, les àrees de Joventut i Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany han estat treballant en la creació d’un protocol d’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques als espais públics d’oci de la comarca.

L’Agència Catalana de la Joventut va escollir el Pla de l’Estany com un dels territoris on impulsar aquest protocol. L’objectiu és abordar les diferents violències des de la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació, a partir d’estratègies articulades entre tots els agents comarcals. Així mateix, el document vol servir també de guia per a que el personal tècnic de l’Administració, els professionals de l’àmbit de l’oci i el voluntariat d’entitats pugui enfrontar-se davant d’aquestes violències amb criteris consensuats i un marc comú d’actuació.

Les conselleres comarcals de Joventut i Benestar Social, Anna Garcia i Esther Busquets, han explicat que no ha estat casualitat que l’Agència Catalana de la Joventut escollís la comarca, perquè fa temps que ja s’apliquen polítiques i iniciatives per prevenir les agressions a l’oci.

El protocol s’ha impulsat des del Servei Comarcal de Joventut, conjuntament amb diversos agents del territori, amb el suport de l’Agència Catalana de la Joventut. Entre els punts que preveu el protocol hi ha la coordinació amb tots els agents de la comarca i fer un treball comunitari per poder arribar a tots els sectors. En aquest sentit, el portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, celebrava la redacció i aprovació d’aquest protocol, amb tots els punts que proposa, però es preguntava si el Consell Comarcal estaria preparat per poder aplicar tots els punts del protocol.

El protocol, que està redactat de manera que es pugui adaptar als diferents espais públics d’oci de la comarca, es va aprovar per unanimitat en el ple de gener del Consell Comarcal. Ara es traslladarà als ajuntaments per a que també s’hi adhereixin.

Podeu descarregar el document en el següent enllaç: protocol

37