Notícies

El projecte Match Inclusion ha remodelat la pista de Sant Pere de Banyoles i inaugura una lligueta esportiva

09 de març, 2018
El projecte Match Inclusion ha remodelat la pista de Sant Pere de Banyoles i inaugura una lligueta esportiva

Els voluntaris de la iniciativa organitzaran una lligueta els dimarts i els divendres a la pista en la implementació d’un dels objectius del projecte.

 

El projecte d’inclusió social a través de l’esport Match Inclusion, que busca la inclusió social i l’igualtat d’oportunitats a través de la participació en activitats esportives, estrena aquest divendres una lligueta esportiva. La iniciativa està organitzada per la desena de voluntaris que s’ha anat formant els últims mesos i que també s’han encarregat d’un dels altres punts importants del projecte: adequar un espai públic per fer-hi pràctica esportiva.

El tècnic del Consell Esportiu Marc Sellarès, que juntament amb el Club Natació Banyoles coordinen el projecte, ha detallat que es va elegir la pista de Sant Pere perquè històricament ha estat un espai de pràctica esportiva obert a tota la ciutadania. Ara s’ha remodelat per tal de fer-la més amigable, pintant les línies de joc, els bancs i s’han canviat les cistelles. A més, els propers dies es farà un mural de grans dimensions amb motius esportius i de convivència.

Lligueta els dimarts i els divendres

Els mateixos voluntaris han estat els encarregats de preparar les lliguetes esportives que es duran a terme els dimarts, per a joves a partir de 14 anys, i els divendres, per a menors de 14. Es disputaran proves per equips de bàsquet, corfbol, voleibol i futbol-tennis i està oberta a tots els nois i noies que vulguin participar-hi.

L’acte d’inauguració és aquest divendres a les 5 de la tarda, hi haurà representants de les entitats i administracions involucrades, i es farà una exhibició esportiva i balls. La lligueta s’allargarà quatre mesos i el projecte també inclou una festa final per entregar els premis als vencedors de cada esport.

Match Inclusion és un projecte, dirigit a joves immigrants i en risc d’exclusió, finançat pel programa Erasmus + de la Unió Europea, que té com a objectiu impulsar la col·laboració cooperativa i el valor de l’esport com a eina integradora.

37