Notícies

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany, reconegut per la seva trajectòria i pel programa Barris 10

21 de novembre, 2022
El Consell Esportiu del Pla de l’Estany, reconegut per la seva trajectòria i pel programa Barris 10

L’entitat ha estat reconeguda per la seva tasca integradora i de transformació social en la 3a edició dels Premis Pla Català d’Esport a l’Escola.

La 3a edició dels Premis Pla Català d’Esport a l’Escola, que es van entregar dijous passat a Barcelona, ha reconegut el Consell Esportiu del Pla de l’Estany en les categories de Trajectòria i Projectes Singulars.

D’una banda, l’entitat ha rebut una menció a la dinamització del Pla Català d’Esport a l’Escola a la Comarca del Pla de l’Estany. I, per altra banda, s’ha reconegut el programa Barris 10, que el Consell desenvolupa conjuntament amb el Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva de Banyoles (PLACI). Un projecte compartit, obert, social i inclusiu que té com a objectiu la promoció de l’esport i la igualtat d’oportunitats, dotant els infants i adolescents d’eines per adaptar-se al seu entorn socioeconòmic, cultural i familiar, i alhora dur a terme conductes de promoció de la salut a través de l’esport.

El coordinador del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Xavi Batchellí, ha destacat que es tracta d’un projecte amb intenció educativa, inclusiva i social, que es fonamenta en el treball en xarxa amb centres educatius, entitats esportives, l’Ajuntament de Banyoles i l’Àrea de Benestar Social del Consell, entre altres organismes.

Batchellí ha remarcat que el doble reconeixement en el marc del Pla Català d’Esport a l’Escola reforça la forma de treballar del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, basada en una mirada inclusiva i social amb l’esport com a eina, i que ja ha estat reconeguda en anteriors ocasions. Uns reconeixements que, segons el coordinador de l’entitat, esperonen a seguir treballant en aquesta línia.

Els Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE) els convoca el Consell Català de l’Esport i són organitzats per l’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya. Els guardons reconeixen la tasca integradora i de transformació social tant de centres educatius, com d’entitats i persones coordinadores i dinamitzadores que van treballar al llarg del curs passat. En la cerimònia de dijous passat a Barcelona es van atorgar 22 premis a escoles, instituts, consells, persones i projectes concrets desplegats dins el Pla

37