Notícies

Participem al IV Congrés de l'Acció Social - Serveis Socials, Transversalitat i Inclusió Social a la ciutat de Vic.

17 d’octubre, 2023
Participem al IV Congrés de l'Acció Social - Serveis Socials, Transversalitat i Inclusió Social a la ciutat de Vic.

L’Ajuntament de Banyoles i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany han presentat el Programa Barris 10 com una bona pràctica inclusiva, al IV Congrés de l'Acció Social Inclusió.cat, celebrat el 8 i 9 de juny  2023.

El programa està coordinat pel Pla d’acció comunitària per la inclusió social de Banyoles (PLACI) i pel Consell Esportiu. El Programa potencia la cohesió social i la convivència al territori a través de la promoció de la pràctica esportiva d’infants i joves, oferint activitats esportives inclusives i mesures que facilitin la incorporació de tots els col·lectius en els circuits esportius de la ciutat de Banyoles. És un bon exemple de treball transversal, comunitari, públic-privat i -en aquest cas- del valor de l’esport com a eina d’inclusió i cohesió.

 

Enguany, el IV Congrés de l'Acció Social Inclusió.cat, organitzat pel Departament de Drets Socials i la Universitat de Vic sota el títol "Serveis socials, transversalitat i inclusió social" ha permès la presentació d’aquesta iniciativa de la ciutat a més de 350 professionals, on també s’han abordat les actuacions i polítiques intersectorials i transversals per a la promoció de la inclusió social i de prevenció de l’exclusió social a través de la creació de vincles i d’interaccions interpersonals.

 

El Congrés de l'Acció Social Inclusió.cat és un esdeveniment adreçat a tots els agents del sistema català de serveis socials, que sumant-se a altres congressos del sector, vol incentivar la creació de coneixement basat en l’evidència, per enfortir les disciplines acadèmiques i professionals en l’àmbit dels serveis socials. 

37