Notícies

El racisme centrarà el 9è Cicle de Cinema per la Inclusió Social

18 de març, 2019
El racisme centrarà el 9è Cicle de Cinema per la Inclusió Social

L’Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany ja té a punt la 9a edició del Cicle de Cinema per la Inclusió Social. Enguany les pel·lícules tractaran el tema del racisme, per tal de generar debat i reflexió.  En aquest sentit, el lema de la novena edició del cicle és “Ell no ho sap però és racista”.

Aquesta mostra de cinema està inclosa a la campanya de sensibilització “La diversitat ets tu”, que cada any centra els esforços en una problemàtica diferent. Per aquest any s’han programat tres sessions en les que es farà un repàs a l’origen històric del racisme i la lluita pels drets civils, fins arribar a l’actualitat, en què el racisme ha quedat inherent a la societat i costa identificar-lo. A banda de la projecció de pel·lícules, cada sessió comptarà amb un ponent que fomentarà el debat i la reflexió entre els assistents. L’objectiu és que la població prengui consciència que les persones de races diferents a la majoritària tenen més dificultats per accedir a determinades feines, poder llogar un pis, o gaudir del seu temps d’oci en les mateixes condicions. I és que la convivència entre persones de color de pell diferent encara està condicionada per estereotips i prejudicis del passat.

La primera sessió del cicle és el dia 21 de març, coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial. En aquest cas es projectarà “No soy tu negro”. La segona sessió serà el dimarts 2 d’abril, amb la pel·lícula “La pequeña Venecia”. La última projecció del cicle serà “El médico africano”, el dimarts 16 d’abril. Totes les sessions seran gratuïtes, sempre a les vuit del vespre, al Museu Darder de Banyoles.

37