Notícies

‘Banyoles ets tu!’, guardonat com a Projecte d’Innovació Educativa

09 de febrer, 2022
‘Banyoles ets tu!’, guardonat com a Projecte d’Innovació Educativa

El programa, que es va iniciar el curs 2015-16 a les escoles de Banyoles, es dirigeix a l’alumnat de cicle superior, amb la finalitat de promoure entre els infants la capacitat de transformar la seva ciutat.

El programa impulsat per la ColActiva ‘Banyoles ets tu!’ va rebre la distinció de Projecte d’Innovació Educativa com a pràctica de referència el curs 2020-21. Aquest guardó suposa que el projecte, que es duu a terme a Banyoles des del curs 2015-16, disposi d’un reconeixement pedagògic per part del Departament d’Educació d’especial rellevància i importància en el camp de la docència.

Impulsat per l’entitat la ColActiva en col·laboració amb el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, ‘Banyoles ets tu!’ vol proporcionar als infants de cicle superior (5è i 6è) la capacitat de transformar la seva ciutat. Al llarg de diferents sessions, els alumnes plantegen un projecte per millorar alguna problemàtica observada de la ciutat. Apoderar l’alumnat, promoure habilitats emprenedores com la comunicació, la creativitat i el treball cooperatiu, i propiciar el treball conjunt de mestres i alumnes de diferents escoles són alguns dels objectius d’aquest programa innovador.

Aquest gener ha arrencat una nova edició

Aquest curs 2021-22, les escoles de Banyoles que desenvolupen el projecte són Camins, Can Puig, La Draga i La Vila. Els alumnes participants han iniciat el projecte aquest mes de gener, amb algunes modificacions per la situació de pandèmia que ja es van fer el curs passat. El programa compta amb la col·laboració d’experts, regidors i entitats, que ajuden els alumnes a analitzar la ciutat per millorar-la i sentir-la com a pròpia.

37