Notícies

El Progra Barris 10, premiat als Guardons de la Fundació Catalana per a l’Esport

22 de novembre, 2021
El Progra Barris 10, premiat als Guardons de la Fundació Catalana per a l’Esport

El programa inclusiu del Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha rebut el premi en l’àmbit d’igualtat d’oportunitats.

La 5a edició dels Guardons de l’Esport, impulsats per la Fundació Catalana per a l’Esport, que reconeixen a persones, entitats i projectes que gràcies a l’esport o l’activitat física treballen per transformar positivament la realitat social en el seu entorn més immediat, ha atorgat el premi en l'àmbit igualtat d'oportunitats al Programa Barris 10..

El Programa Barris 10 està coordinat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i dissenyat conjuntament amb el Pla local d'acció comunitària per la inclusió social de Banyoles (PLACI), ha estat reconegut en la categoria d’igualtat d’oportunitats pel “compromís demostrat amb l’objectiu d’una societat millor”. El jurat dels premis va remarcar també “el gran nivell dels projectes” que formen part del programa i “la gran implicació de persones i entitats per transformar positivament la societat catalana a través de l’esport”, així com “l’enorme qualitat i potencial del teixit esportiu català”.

Una delegació dels responsables de Barris 10 va acudir a la gala d’entrega de premis i el secretari tècnic del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Xavi Batchellí, va destacar l’aspecte social i integrador del programa vinculat a diversos agents de la comunitat, i va agrair l’esforç de l’equip humà que hi ha al darrere.

Barris 10 és un programa social, educatiu, obert i inclusiu que utilitza la promoció de l'activitat física i l'esport en infants i adolescents amb l'objectiu de potenciar la cohesió social i crear un clima de convivència òptim al municipi de Banyoles i el Pla de l'Estany. Les accions del programa es fonamenten en la inclusió, la igualtat d’oportunitats i de gènere, el respecte i la tolerància, la visió comunitària i el desenvolupament constant de les habilitats per la vida.

El programa va arrencar el curs 2018-2019 i s’articula a partir d’activitats extraescolars que s’han portat a terme en pistes poliesportives i equipaments educatius i esportius de la ciutat. Vol dotar als infants i adolescents d'eines per adaptar-se al seu entorn socioeconòmic, cultural i familiar, i alhora desenvolupar conductes de promoció de l'estat de salut. Les activitats esportives que formen part del programa són Futbolnet, Arts Marcials, Esport i barris, Joves en dansa i Gim-K10. El darrer curs escolar 200 infants i joves de Banyoles van participar en el programa.

37