Notícies

El programa socioeducatiu Barris 10 tanca el curs amb 200 participants en les diferents propostes

16 de juliol, 2021
El programa socioeducatiu Barris 10 tanca el curs amb 200 participants en les diferents propostes

Futbolnet, Tarda Jove, Joves en dansa i Esport i barris són els projectes actuals, amb la voluntat de continuïtat i d’ampliar-los de cara a pròxims cursos.

Banyoles ha tancat la tercera edició del programa ‘Barris 10. Joves, salut, esport i convivència’ que aglutina diferents projectes que ja es duien a terme anteriorment per fomentar l’activitat física i l’esport com a eines de cohesió social. El programa està coordinat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i s’ha dissenyat conjuntament amb el Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva de Banyoles (PLACI).

Inclou els programes Esport i barris, Tarda Jove, FutbolNet i Joves en dansa, que inclouen accions adreçades a infants i joves de primària i secundària per fomentar la inclusió, la igualtat d’oportunitats, el respecte i la tolerància, per mitjà de l’activitat esportiva. Estan coordinades per 8 educadors i educadores del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

Les activitats es duen a terme a diferents pavellons i pistes poliesportives de la ciutat, i aquest curs han comptat amb una participació d’uns 200 infants en els diferents programes. El regidor d’Esports de Banyoles, Jordi Congost, ha fet un molt bon balanç de la proposta, que té com a objectiu millorar l’oferta socioeducativa als barris i consolidar-la.

Quatre programes a diferents barris

Els diferents projectes que es duen a terme actualment són Esport i Barris, a les pistes poliesportives de Canaleta, La Farga i Sant Pere, on es dinamitzen activitats multiesportives obertes als joves. Al pavelló i a l’escola de Can Puig es fa el programa FutbolNet, impulsat per la Fundació FC Barcelona, que busca educar a través dels valors positius amb dues sessions de dues hores per setmana. Joves en dansa, que es fa cada dijous a la tarda al pavelló de l’escola Pla de l’Ametller, promou l’expressió corporal a través dels balls de la cultura urbana. I per últim, Tarda Jove és un projecte multiesportiu que es porta a terme setmanalment a les escoles Baldiri Reixac i La Draga.

Aquest curs, les restriccions de la pandèmia han fet que es modifiquessin o s’adaptessin algunes de les propostes, però el gruix dels programes s’ha pogut dur a terme. De cara a pròxims cursos, el regidor ha apuntat que s’està treballant per “donar la volta” a alguns programes i ampliar-los per exemple als caps de setmana.

Tot i que no s’han pogut fer activitats comunitàries com la castanyada, la xocolatada o activitats conjuntes entre projectes del programa, s’han portat a terme noves propostes com la Gim-K10, organitzada juntament amb i les joves de Barris 10.

37