Notícies

Les inscripcions i la sol·licitud de beques del programa Lleure per a tothom s’obriran el dia 1 de juny

28 de maig, 2020
Les inscripcions i la sol·licitud de beques del programa Lleure per a tothom s’obriran el dia 1 de juny

S’ofereixen 9 casals d’estiu per a infants i joves de P3 a 4t d’ESO, i tant la sol·licitud de beca com les inscripcions es poden fer fins al 12 de juny de forma telemàtica o amb cita prèvia.

L’Ajuntament de Banyoles obrirà el dilluns vinent les inscripcions dels casals d’estiu del programa Lleure per a Tothom, així com la convocatòria de sol·licitud de beques per facilitar l’accés de les famílies a les propostes. Les inscripcions es poden formalitzar en línia a través de les webs de les diferents entitats i, en cas que no es puguin fer telemàticament, es podran fer de forma presencial a l’Oficina Jove Cal Drac, demanant cita prèvia.

 

Pel que fa a les beques, es poden sol·licitar de l’1 al 12 de juny a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (seu.banyoles.cat) i a la web de l’Oficina Jove Cal Drac (www.plaestanyjove.cat), i de forma presencial amb cita prèvia.

 

Nou casals de cinc entitats

 

Lleure per a Tothom és una proposta de lleure creada de manera compartida per l’Ajuntament de Banyoles i les entitats educatives, que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Enguany, hi participen els Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Escola de Natura.

 

Al programa s’inclouen nou casals d’estiu diferents, amb diferents temàtiques i centres d’interès, i amb propostes per a nens i nenes de P3 fins a 4t d’ESO.

 

Oferta de lleure amb garanties sanitàries

 

Des de fa setmanes, l’Àrea de Joventut i les entitats participants estan treballant per definir el funcionament i les dinàmiques dels casals d’estiu, davant la crisi sanitària generada per la Covid-19. La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha explicat que s’ha hagut de treballar intensament “per definir una oferta de lleure amb totes les garanties i seguint els protocols que ha marcat el Govern de la Generalitat”. En aquest sentit, ha destacat la feina “incansable” de les entitats, que han treballat per poder mantenir les seves propostes, tot i que reconeix que enguany “serà diferent d’altres estius i no es podrà fer una proposta de lleure tal com l’entenem”.

 

Gemma Feixas ha destacat que “tant des de les entitats com des de l’Ajuntament es vetllarà perquè els casals es puguin portar a terme, aplicant i actualitzant les normatives de seguretat i higiene en tots els àmbits, tant pel que fa als espais, com en el personal o en el desenvolupament de les activitats”.

 

La idea, assegura, és poder cobrir la demanda de places. Per això, entre altres mesures, des de l’Ajuntament s’han cedit més espais a les entitats i es facilitaran materials d’higiene per als infants i joves participants. A més, en el moment de la inscripció, es facilitarà la informació de les mesures d’higiene i seguretat que hauran d’adoptar les famílies per participar en el casal. També s'està preparant junt amb el CAP una formació per als monitors i monitores dels casals. 

 

Increment de la partida de beques

 

Amb l’objectiu de facilitar l’accés de més famílies a les activitats de lleure, des de l’Ajuntament de Banyoles s’ha incrementat l’aportació al programa perquè infants i joves no quedin fora de l’oferta de casals d’estiu a la ciutat. La regidora de Joventut ha explicat que “a més, aquest any hem introduït un canvi a les bases del programa perquè puguin accedir-hi també aquelles famílies que han vist reduïts els seus ingressos arran de la crisi generada per la Covid-19”.

 

En total, es destinaran 20.000 euros, més del doble que l’any passat, quan se’n van destinar 7.200 euros. A més, també s’aportaran 14.000 euros per a monitoratge d’infants amb necessitats especials.

 

Les sol·licituds per accedir a les beques del programa Lleure per a Tothom es podran presentar a partir del dilluns 1 de juny. Les famílies que no superin els llindars econòmics establerts a les bases podran gaudir d’un percentatge de descompte en el preu del casal, per un màxim de quatre torns, d’acord amb el nivell d’ingressos anual de la unitat familiar o bé, com a mesura excepcional, que hagin vist reduïts els ingressos familiars en els darrers mesos.

 

Per presentar les sol·licituds, es recomana que els tràmits es facin en línia a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Banyoles. En cas que no es pugui fer el tràmit telemàticament, caldrà sol·licitar cita prèvia per a fer presencialment el tràmit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a joventut@ajbanyoles.org o bé trucant al 972 58 32 11.

 

Font. Ràdio Banyoles

37