Notícies

La nova campanya contra la violència masclista fa més incidència en l'actitud de l'agressor

18 de novembre, 2019
La nova campanya contra la violència masclista fa més incidència en l'actitud de l'agressor

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, que depèn de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ha engegat una nova campanya de sensibilització contra la violència masclista.

Es tracta de cartells i desplegables que, amb el lema “Respecta-la!”, mostren diferents situacions de violència que pateixen les dones. Per primera vegada, però, es posa èmfasi en la conducta de l’home com a agressor, i no en la dona com a víctima.

Concretament es mostren set situacions en les que es dibuixa una situació de violència masclista però també es mostra com hauria de ser aquesta situació per ser correcta.  En aquest sentit, la campanya parla d’assetjament telefònic, violència física, abús i agressió sexual, aïllament social, control econòmic, diferents tipus de violència psicològica, i també violència relacionada amb l’oci nocturn. Totes les situacions estan dibuixades en forma de còmic per a que arribi bé a tota la ciutadania però, sobretot, a la població més jove.

La campanya “Respecta-la!” es difondrà també a través de les xarxes socials, mostrant una situació diferent cada dia, començant dilluns 18 de novembre i acabant el 25 de novembre, Dia Contra les Violències Masclistes, en el que es llegirà un manifest davant l’ajuntament de Banyoles. A més, durant el cap de setmana del 23 i 24 de novembre s’han programat diferents activitats.

La tècnica del SIAD, Roser Blanco, ha recordat que el Pla de l’Estany és una comarca pionera en tenir una comissió que segueixi un protocol d’actuació en situacions de violència masclista, que es va actualitzar l’any 2013. Seguint aquest protocol, durant el curs passat el Servei d’Informació i Atenció a les dones va atendre a 116 dones de Banyoles. D’aquestes, 66 eren víctimes “declarades” de violència, tot i que des del Servei asseguren que encara hi ha molta més violència soterrada.  

 

Enllaç al vídeo: https://youtu.be/_V8ks0YyeJA

Font: Plaestanydigital.cat

37