Notícies

El Consell Comarcal del Pla de l’estany obre un Punt d’Assessorament Energètic

19 de juny, 2019
El Consell Comarcal del Pla de l’estany obre un Punt d’Assessorament Energètic

S’ha obert una oficina d’atenció al ciutadà a la seu del Consell Comarcal que servirà per ajudar a conèixer i defensar els drets energètics que tenen els veïns de la comarca. S’ofereix orientació en la millora de l’eficiència energètica de les llars i en l’optimització dels serveis d’electricitat aigua i gas. També dona un anàlisi personalitzada de factures d’aigua, llum i electricitat, assessorament en estalvi energètic a la llar i patrons de consum adequats.

Una tècnica especialitzada donarà assessorament i acompanyament en la tramitació i gestió de canvis de tarifa, potència, companyia comercialitzadora, eliminació de serveis extres, en la defensa dels drets energètics i la denúncia dels incompliments. En Cas de no poder mantenir l’habitatge en unes condicions energètiques i de benestar adequades, per avís d’impagament o de tall de subministrament, la tècnica assessorarà i donarà la informació necessària per ajudar a garantir aquest dret.

Com a primera activitat, s’ha programat per el 21 de juny de 10:30 a 12:00 al Casal Cívic de Banyoles una ponència sobre estalvi energètic. Els participants, si porten les dues últimes factures de llum o gas, podran comentar-les personalment i resoldre possibles dubtes. També aprendran a llegir-les i optimitzar-les establint hàbits de consum eficient.

37