Notícies

El Consell Comarcal i l’Obra Social “La Caixa” signen un conveni per valor de 10.000€

29 de maig, 2019
El Consell Comarcal i l’Obra Social “La Caixa” signen un conveni per valor de 10.000€

L’Obra Social “La Caixa” ha donat 10.000 a l’Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany a través d’un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal. Aquesta ajuda servirà per finançar part del servei d’atenció a les situacions de violència, el programa Gent Gran Activa i la Trobada Comarcal de la Gent Gran.

Concretament, l’ajuda econòmica es destinarà, en part al Servei d’Informació i Atenció de les dones, que dóna atenció psicològica a les dones que pateixen o han patit violència. Així mateix, ofereix suport a la dona per millorar el seu benestar, se l’acompanya en la presa de decisions, en l’elaboració de la situació viscuda i en la recuperació dels propis recursos i competències. En casos d’urgència, també s’engeguen un seguit d’accions per protegir la dona i els seus fill si han patit agressions en les darrers 48 hores. Pel que fa a la tasca de prevenció de la violència, també organitza tallers a les escoles en els que es treballen aspectes sociològics i emocionals relacionats amb les desigualtats i també tracten la violència de gènere i la construcció de la masculinitat i feminitat, les agressions sexuals, la violència entre companys i companyes i la resolució de conflictes a partir de situacions vivencials diverses.

Una altra part dels recursos es destinaran al programa Gent Gran Activa, que promou activitats encarades a evitar les situacions de soledat, aïllament, la immobilitat i l’agreujament de problemes específics de salut. Entre els objectius que té hi ha el de millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones grans. Entre d’altres, s’ofereixen sessions d’activitats físiques com gimnàstica de manteniment, gimnàstica per a persones amb mobilitat reduïda, ioga, relaxació i aquagym.

Per últim, part del finançament anirà a parar a la Trobada esportiva de la gent gran, les xerrades informatives d’interès per aquest col·lectiu i a la Trobada comarcal de la Gent Gran. Totes aquestes accions formen part del Consell Consultiu de la Gent Gran, que vetlla per la participació de les persones grans en les decisions i les mesures que els afecten.

 

Font. Plaestanydigital.cat

37