Notícies

Escenaris Especials reflexiona sobre les diferents formes de l’amor al nou espectacle ‘LOVE’

13 de maig, 2019
Escenaris Especials reflexiona sobre les diferents formes de l’amor al nou espectacle ‘LOVE’

L’obra, de creació col·lectiva i interpretada per un centenar d’actrius i actors en risc d’exclusió, s’estrena aquest dissabte a la Factoria de Banyoles.
‘Love’, el nou espectacle de final de temporada d’Escenaris Especials, aglutina diverses històries que parlen de l’amor, el desamor, el sexe, el rebuig, l’enamorament, l’amistat o el desig. Són temes que sovint surten a les improvisacions de teatre que fan els alumnes d’aquest projecte de transformació social a través del teatre, i enguany les han volgut posar al centre de l’escenari per parlar-ne obertament.

Els actors i actrius, en total un centenar, són persones amb diversitat funcional i sensorial, amb autisme, amb una discapacitat, amb una malaltia mental, amb paràlisis cerebral o en procés de superació d’una drogoaddicció. Tots ells pujaran a l’escenari per parlar de l’amor i demostrar que el teatre seria més ric si escoltés totes les veus.

Un bar de jazz, escenari de LOVE

Una de les coordinadores d’Escenaris Especials, Anna del Barrio, ha explicat que aquest cop l’espectacle, creat de forma col·lectiva al llarg del curs, transcorre en un bar de jazz. En aquest espai és on es desenvolupen totes les històries d’amor en el sentit més ampli que han volgut explicar els actors i actrius que formen part del projecte.

Al Club de Jazz LOVE s’hi podrà veure des d’una dona enamorada del seu gos fins a una litúrgia a la Verge del Desamor, o un jove que estima el dinosaure protagonista d’un videojoc, entre d’altres.

Es planteja com un espectacle multidisciplinar que barreja música en directe i teatre. Comptarà amb les actuacions musicals de Paula Grande, Trio R4 i Machine à Swing, que han participat i han creat interaccions amb els alumnes amb un resultat sorprenent.

Les diferents històries es presentaran en tres funcions diferents, a cada una de les quals hi actuaran diferents grups dels 9 que formen part d’Escenaris Especials.

Nous directors

‘LOVE’ ha estat creat a partir d’un laboratori teatral anual, on han participat set nous directors i docents: Tere Solà, Genís Casals, Ferran Joanmiquel, Berta Camps, Jordi Subirà, Albert Olives i Cristina Cervià, que va morir fa uns mesos.

L'espectacle es podrà veure a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles aquest cap de setmana i a la Sala La Planeta de Girona l’1 i 2 de juny. A Banyoles es podrà veure dissabte a 2/4 de 12 i a les 6 de la tarda, i diumenge a 2/4 de 12. Les entrades es poden comprar pels processos habituals.

Aquest any, Escenaris Especials compta amb la coproducció d’Art For Change de la Fundació Obra Social La Caixa i del Temporada Alta de Girona.

 

Font. Ràdio Banyoles

37