Notícies

L’Àrea de Benestar Social ha presentat el documental ‘Les dones de la meva vida’

02 de maig, 2019
L’Àrea de Benestar Social ha presentat el documental ‘Les dones de la meva vida’

Hi tenen veu vuit dones, usuàries de serveis socials, que reflexionen sobre el seu paper a la societat i la influència en la vida particular.

El reportatge recull la veu de vuit protagonistes que exposen quines han estat les dones més significatives al llarg de la seva vida. Alhora, convida a la reflexió sobre el paper de les dones a la societat i quina és la seva influència en les nostres vides particulars. Les protagonistes són cinc noies del Grup d’Adolescents del Centre Obert i tres dones del Programa Fem Companyia destinat a la gent gran.

 A través d’aquests serveis i amb el suport i assessorament del Servei d’informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d’Acompanyament Socioeducatiu per a Adolescents, s’ha pogut dur a terme la realització del documental. L’edició i bona part de l’enregistrament ha estat responsabilitat de l’Associació D.A.U.S, entitat que també ha facilitat formació a les cinc noies sobre aspectes tècnics relacionats amb la captació i enregistrament de so i imatge.

 El projecte, promocionat des de l’Àrea d’Infància, Famílies i Dona de Benestar Social, s’ha presentat a l’espai de formació a dins l’edifici de l’Àrea. Van assistir-hi més de trena persones, entre familiars i coneguts de les protagonistes, tècnics de l’Àrea de Benestar i altres professionals relacionats amb l’àmbit social i educatiu. L’acte va incloure la presentació del projecte, la visualització del documental i un espai de reflexió amb les protagonistes. També es podia observar una exposició d’imatges relacionades amb el reportatge i fotografies del making off.

 Les professionals implicades en el projecte consideren que el documental és un material molt valuós, tenen previst cedir-lo a l’Institut Català de les Dones perquè en faci difusió i que s’organitzin projeccions als instituts acompanyades d’una guia didàctica amb l’objectiu de donar-lo a conèixer.

37