Notícies

Els membres del programa ‘MAS enllà’ de Ràdio Banyoles han recollit el Premi a la Inclusió als Premis RAC

30 d’abril, 2019
Els membres del programa ‘MAS enllà’ de Ràdio Banyoles han recollit el Premi a la Inclusió als Premis RAC

El jurat n’ha valorat el treball “des d’una mirada jove per la convivència entre cultures”.
L’Auditori ONCE de Barcelona ha acollit aquest dijous al vespre la gala dels 19ns Premis Ràdio Associació, que cada any premien els mitjans i professionals de la ràdio d’arreu de Catalunya i els Països Catalans. Ràdio Banyoles ha estat un any més present en aquests guardons, recollint el Premi a la Inclusió pel programa ‘MAS enllà’, elaborat per joves del Moviment Afrobanyolí Social.

El jurat ha destacat que el programa “treballa des d’una mirada jove per la convivència entre cultures i ajuda a la inclusió dels nouvinguts”.

Les inquietuds dels joves afrobanyolins

‘MAS enllà’ és un programa de ràdio mensual que té per objectiu donar a conèixer l’entitat i sobretot tractar les preocupacions dels joves afrobanyolins així com oferir petites mostres de cultura africana. Conduït per Assa Macalou, Daura Mangara i Isa Tunkara, el programa inclou també entrevistes i l’espai Roots, una secció dedicada a la música i la narrativa africanes amb peticions musicals dels oients. En el moment de recollir el premi, Assa Macalou ha agraït el reconeixement a un programa que els permet donar veu les seves inquietuds i percepcions com a joves afrobanyolins.

En l’apartat d’Inclusió, els Premis Ràdio Associació també han distingit amb una menció de qualitat els programes ‘Exilis’, de Ràdio Arrels de Perpinyà, i a l’emissora Alpicat Ràdio.

5è guardó per a Ràdio Banyoles

Aquest és el 5è guardó que rep Ràdio Banyoles als Premis Ràdio Associació. L’any passat l’emissora va ser reconeguda amb el premi a l’Excel·lència pel programa especial en motiu de l’1-O; i fa dos anys va rebre una menció de qualitat en l’apartat d’Integració pel programa ‘7 de ràdio’, de Fundació Estany. Anteriorment, la pàgina web de l'emissora també va ser guardonada als premis.

Albert Om, Jordi Basté i Lídia Heredia, entre els premiats

A la 19a edició dels guardons també han estat reconeguts el presentador d’Islàndia, Albert Om, com a Millor professional de Ràdio; Jordi Basté ha guanyat el premi a l’Excel·lència; i Lídia Heredia s’ha endut el guardó 1924 d’àmbit audiovisual. El premi al Millor programa de Ràdio ha estat pel Catalunya Migdia, de Catalunya Ràdio; i ‘Tor, tretze cases i tres morts’, de la mateixa emissora, ha guanyat en l’apartat d’Innovació.

 

Font. Ràdio Banyoles

37