Notícies

Enguany la campanya de sensibilització “La diversitat ets tu” de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany tracta la superació del racisme.

01 d’abril, 2019
Enguany la campanya de sensibilització “La diversitat ets tu” de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany tracta la superació del racisme.

La campanya inclou diverses actuacions al llarg del 2019 per tal que sensibilitzar tant a la ciutadania com als professionals de l’administració sobre la necessitat de superar el racisme. Una de les activitats és la publicació mensual de missatges de reflexió que es farà difusió a través de les revistes de reclam de la comarca, xarxes socials, difusió en instituts,  equipaments públics i mitjans de comunicació. Els missatges pretenen mostrar a la ciutadania les causes i conseqüències del racisme per tal que la ciutadania reflexioni sobre els seus prejudicis i els abandoni.

Quan pensem en racisme, potser el primer que ens ve al cap és la seva vessant històrica,  les lluites racials als Estats Units o l’augment de la presència del discurs xenòfob dels partits de l’extrema dreta als mitjans de comunicació. Creient que és una tema superat, que no va amb nosaltres, no som conscients del racisme més subtil que impregna el nostre dia a dia.


Les persones que pateixen alguna desigualtat per la seva ètnia tenen més dificultats per a accedir a determinades feines o per poder llogar un pis, a vegades no poden gaudir del seu temps d’oci en les mateixes condicions que la resta de la població, noten mirades de desconfiança al carrer, entre altes obstacles. Malgrat moltes persones no ens considerem racistes, el cert és que la convivència entre persones de color de pell diferent  està encara condicionada per estereotips i prejudicis del passat.  

37