Notícies

El projecte Inter 12/90 arriba a la 10a edició posant en contacte joves de 6è amb persones de més de 70 anys

15 de març, 2019
El projecte Inter 12/90 arriba a la 10a edició posant en contacte joves de 6è amb persones de més de 70 anys

Es duu a terme a l’escola Pla de l’Ametller amb persones ateses pel Servei Fem Companyia, i s’ha convertit en un programa referent en contacte intergeneracional i intercultural.

Alumnes de 6è de l’escola Pla de l’Ametller de Banyoles i diverses persones majors de 70 anys ateses pel Servei Fem Companyia de l’àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany, han participat aquests dies en una nova edició del projecte Inter 12/90. Al llarg de sis sessions, avis i joves participants comparteixen experiències i canvis que han viscut en els diferents aspectes de la vida: escola, família, amics, habitatge, societat, etc. A partir del que expliquen, reflexionen plegats i ho comparen amb l’actualitat. Per acabar, ho plasmen amb un treball a l’aula, representant tot el que han après i oferint un moment distès de conversa i interacció.

L’objectiu del projecte, que a Banyoles es duu a terme per 10è any consecutiu, és oferir un espai a compartir per a persones de diferents edats que no sempre tenen l’oportunitat d’interaccionar. En molts casos els alumnes que hi participen no tenen la figura d’una persona gran a prop o no tenen l’oportunitat de relacionar-se amb altres persones grans que no siguin del seu entorn familiar.

El contacte serveix perquè les persones grans se sentin valorades i escoltades, ja que la seva experiència pot ajudar a reflexionar i créixer als altres. Els infants, alhora, comparen les vivències i anècdotes que els hi expliquen amb la dels seus avis i, els que no en tenen o no els tenen a prop, posen de manifest el valor de la figura de les persones grans.

El projecte Inter 12/90 ha estat reconegut recentment per la Fundació Pi i Sunyer com a Bones Pràctiques Locals per la seva aportació innovadora i de qualitat.

 

font. Ràdio Banyoles

37