Notícies

50 famílies de Banyoles participen en un programa per superar la pobresa infantil finançat per ‘la Caixa’

28 de gener, 2019
50 famílies de Banyoles participen en un programa per superar la pobresa infantil finançat per ‘la Caixa’

El desenvoluparan quatre entitats socials del territori que treballaran en xarxa, coordinades per la Fundació Heka. L’objectiu és garantir la promoció socioeducativa dels nens i nenes.

La Fundació Bancària ‘la Caixa’ i l’Ajuntament de Banyoles han signat aquest divendres el conveni per a la implantació a la ciutat del programa CaixaProinfància. L’entitat bancària destinarà un pressupost de 75.000 euros anuals al desenvolupament del programa a Banyoles, centrat en l’atenció a famílies amb nens i nenes d’entre 0 i 18 anys en situació de vulnerabilitat.

Hi participen 50 famílies, seleccionades en col·laboració amb l’àrea de Benestar Social, arribant a uns 80 o 90 infants de la ciutat. L’objectiu del programa és trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d’oportunitats. Per a fer-ho, es farà una diagnosi de cada cas, establint un itinerari concret per a cada infant a partir de diferents línies d’ajut: reforç escolar, educació no formal, suport educatiu familiar, teràpia psicosocial i promoció de la salut. El subdirector general de la Fundació Bancària ‘la Caixa’, Marc Simón, ha detallat que cada infant participant rebrà una línia d’ajuts personalitzada a partir de la diagnosi prèvia.

4 entitats treballaran conjuntament

El programa el desenvoluparan quatre entitats del territori, coordinades per la Fundació Heka, creada a Banyoles l’any 2017. Les entitats col·laboradores són l’Associació d’Iniciatives Socials, Càritas Diocesana de Girona, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i la Cooperativa Suara.

El president de la Fundació Heka, Albert Bayot, ha destacat el treball conjunt d’entitats que treballen amb coneixement del territori, en un projecte que aposta per l’educació com a forma d’ascens social.

Per la seva banda, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha agraït el suport econòmic de ‘la Caixa’ en aquest i altres projectes socials a la ciutat, amb una inversió total d’uns 300.000 euros anuals.

A banda de Banyoles, a les comarques gironines CaixaProinfància es desenvolupa també a Girona, Salt, Figueres i Lloret de Mar.

 

Font. Ràdio Banyoles

37