Notícies

Banyoles inaugura la nova Cruyff Court Andreu Fontàs al barri de Canaleta

14 de desembre, 2018
Banyoles inaugura la nova Cruyff Court Andreu Fontàs al barri de Canaleta

El futbolista banyolí apadrina l’equipament que han construït l’Ajuntament, la Fundació Johan Cruyff, la Fundació bancària ‘la Caixa’ i la Fundació del Barça per ajudar a dinamitzar el barri.

Un grup d’alumnes de l’escola Can Puig han estat els protagonistes de l’acte d’inauguració oficial de la nova Cruyff Court Andreu Fontàs al barri de Canaleta. L’equipament ha suposat una despesa d’uns 180 mil euros aportats entre l’Ajuntament i tres entitats privades: la Fundació Johan Cruyff, la Fundació bancària ‘la Caixa’ i la Fundació del Barça.

Les Cruyff Courts són petits camps de futbol de gespa artificial d'ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l'esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l'obesitat infantil. A Catalunya n’hi ha una quinzena i totes es bategen amb el nom d’un esportista vinculat a la ciutat. En aquest cas el del futbolista banyolí Andreu Fontàs.

A l’acte d’inauguració Fontàs s’ha mostrat orgullós i agraït per estar vinculat a Johan Cruyff i ha convidat als veïns i veïnes a utilitzar les noves instal·lacions.

Espai per a tota la ciutat

L’alcalde, Miquel Noguer, ha recordat que la pista ha estat una reclamació al barri des de fa molt temps i assegura que amb la col·laboració de la resta d’entitats s’ha pogut construir un equipament de molta qualitat per tota la ciutat.

En la presentació van intervenir els responsables de les fundacions. La presidenta de la Fundació Johan Cruyff, Susila Cruyff, ha destacat que compten amb més de 250 camps arreu del món; Xavier Bertolín, de ‘la Caixa’, ha subratllat l’èxit de la col·laboració entre institucions públiques i entitats privades; i Maria Vallès, de la Fundació Barça, ha defensat l’esport com a eina de desenvolupament i de canvi social.

L’acte ha acabat amb un partit entre alumnes de l’escola Can Puig, amb Fontàs i l’extenista Àlex Corretja entre els jugadors.

Dinamització

A partir d’ara el camp queda obert a la ciutadania. A més, des del Consell Esportiu del Pla de l’Estany es dinamitzarà l’espai amb activitats programades amb monitors de forma periòdica.

 

Font. Ràdio Banyoles

37