Notícies

Un escape room inaugura el Servei Comunitari als instituts del Pla de l'Estany

08 d’octubre, 2018
Un escape room inaugura el Servei Comunitari als instituts del Pla de l'Estany

L'Institut Pere Alsius de Banyoles ha acollit, aquest divendres al migdia, l'acte de presentació del Servei Comunitari d'aquest curs escolar 2018-2019. Aquesta és una assignatura que entra dins el currículum del segon cicle de l'Educació Secundària Obligatòria i que han de cursar tots els alumnes de 3r d'ESO dels instituts del Pla de l'Estany.

Combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat, de manera que permet a l'alumnat analitzar l'entorn, elaborar propostes de millora i desenvolupar-les des de la pràctica, la implicació i el compromís. Així, durant el segon trimestre els nois i noies faran un total de 10 hores de voluntariat en institucions o entitats de la comarca que, prèviament, els hauran presentat els seus respectius projectes als mateixos centres educatius.

L'impuls del Servei Comunitari és una acció que vol promoure que l'alumnat experimenti i protagonitzi accions de compromís cívic, que aprengui en l'exercici actiu de la ciutadania, i que posi en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Enguany, l'activitat inaugural s'ha modificat i ha proposat als nois i noies una mena d'"escape room" relacionat amb la Festa Major de Sant Martirià.

En un temps determinat, els alumnes han hagut de superar reptes i resoldre enigmes en equip per alliberar el pregó de Festa Major. Uns 400 estudiants de 3r d'ESO hauran participat a l'activitat, que primer va visitar l'INS Josep Brugulat.

37