Notícies

Unes 60 persones han disputat les primeres Olimpíades físico-cognitives per la gent gran del Pla de l’Estany

08 d’octubre, 2018
Unes 60 persones han disputat les primeres Olimpíades físico-cognitives per la gent gran del Pla de l’Estany

Les proves que s’han fet al Parc de la Draga combinaven activitat física i mental per promoure l’envelliment saludable i els parcs de salut.
 

Per commemorar el dia internacional de la gent gran (1 d’octubre) s’han celebrat aquest divendres al matí al Parc de la Draga les primeres Olimpíades físico-cognitives per la gent gran del Pla de l’Estany. Els participants, unes 60 persones majors de 65 anys, s’han agrupat per municipis i han disputat diverses proves que combinaven activitats físiques i cognitives: marxa nòrdica, el parc de salut, bitlles catalanes.

 

Un dels responsables de l’activitat, Marc Sellarès ha explicat que l’acte vol servir de promoció de l’envelliment saludable, donar a conèixer els parcs de salut, els circuits saludables, l’esport i l’activitat mental. Rotativament, s’han anat disputant les proves i fent el recompte de punts per acabar fent el lliurament de medalles.

 

L’activitat ha estat organitzada pel Servei Fem Companyia de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, el Consell Esportiu i el Consell Consultiu de la gent gran del Pla de l’Estany.

 

Dinamització parcs de salut

 

Les olimpíades també han servit per donar a conèixer els Parcs Urbans de Salut, promoguts per Dipsalut i que des de fa 7 anys dinamitza el Consell Esportiu. Des d’aquest setembre s’ha encetat una nova temporada que ofereix un calendari de sessions guiades per un tècnic, de forma setmanal i gratuïta, a la majoria de municipis de la comarca.

 

Es pot consultar tota la programació de les sessions al web del Consell Esportiu.

 

Font. Ràdio Banyoles

37