Notícies

El Comitè Olímpic Internacional finança tres programes d’integració social a Banyoles a través de l’esport

27 de juny, 2018
El Comitè Olímpic Internacional finança tres programes d’integració social a Banyoles a través de l’esport

A través del COE ha firmat un conveni amb l’ajuntament de 50 mil euros destinats als programes ‘Natació per a tots’, ‘Tarda jove’ i a la visita d’esportistes olímpics als instituts de secundària durant dos cursos.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha signat un acord de col·laboració amb Solidaritat Olímpica del Comitè Olímpic Internacional (COI), a través del Comitè Olímpic Espanyol (COE), per finançar a la ciutat tres projectes d’inclusió social a través de l’esport destinats a nens i joves. Es tracta de tres iniciatives vinculades a la pràctica de la natació, a la realització d’activitats socioesportives i a l’oportunitat d’intercanviar experiències amb esportistes olímpics. Es tracta d’un acord de dos anys de durada i en total l’Ajuntament rebrà 50 mil euros.

 

El president del COE, Alejandro Blanco, ha assegurat que el conveni serveix per plasmar que l’esport aporta valors, integració i comunicació a la societat.

 

Els projectes

 

El projecte ‘Natació per a tots’ es dirigeix als alumnes de 3r de primària de Banyoles amb l’objectiu d’oferir-los un curs de natació gratuït al Club Natació Banyoles, impartit per professionals de la natació, perquè aprenguin a nedar o, si ja en saben, en millorin la pràctica.

 

El projecte ‘Tarda jove’ és una iniciativa socioesportiva destinada a joves d’entre 12 i 18 anys en l’àmbit extraescolar un dia a la setmana. Proposa als joves que decideixin quina activitat esportiva volen fer i, també, la seva planificació en el marc d’un mètode d’ensenyament basat en l’estil educatiu no directiu. L’objectiu és fomentar la lliure exploració, el descobriment guiat i la resolució de problemes sota l’acompanyament d’un equip directiu.El darrer projecte inclusiu que implantarà Banyoles consisteix en la visita d’esportistes olímpics a centres educatius de la ciutat durant el primer trimestre del pròxim curs escolar, 2018-2019, per permetre als alumnes intercanviar experiències amb ells.

 

Segons l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, “la vinculació de la ciutat amb el moviment olímpic sempre ha estat molt important i va més enllà de l’esport, es relaciona amb els valors olímpics i d’inclusió social”.Estreta relació amb el Comitè Olímpic InternacionalLa relació de col·laboració entre l’Ajuntament de Banyoles i el Comitè Olímpic es remunta el 1992 amb la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. El 2011 es va engegar el projecte Esport i activitat física per a la inclusió social i l’any 2015 Banyoles es va convertir en la seu del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona.

37