Notícies

Art per reflexionar sobre la llibertat

11 de juny, 2018
Art per reflexionar sobre la llibertat

És un projecte de Càritas amb la col·laboració dels quatre instituts del Pla de l’Estany i de l’Ajuntament de la ciutat de Banyoles

 

L’Obrador de Càritas Pla de l’Estany presenta el seu quart projecte el dijous 14 de juny al camí Fondo, al barri de Canaleta de Banyoles. Llibertat en moviment és una intervenció artística mural que reflexiona entorn el concepte de llibertat. L’Obrador és un projecte de lleure inclusiu integrat per joves dels quatre instituts del Pla de l’Estany d’entre 15 i 18 anys, i també per adults voluntaris que treballen, durant tot un curs, en projectes artístics que aporten una anàlisi crítica de la realitat a través de l’art.

Són seixanta metres quadrats de mural urbà que, a través de la il·lustració i del grafit, aporta una mirada en relació amb la llibertat al llarg dels quatre grans períodes de la vida: la infància, l’adolescència, l’edat adulta i la vellesa. Què és la llibertat? Diuen que no es demana, que s’exerceix. Hi ha qui diu que no té límits i n’hi ha d’altres que asseguren que la llibertat individual s’acaba on comença la dels altres. Aquestes i altres qüestions són les que es plantegen de fons en una intervenció que és el resultat del treball conjunt durant tot el curs de disset joves d’entre quinze i divuit anys dels quatre instituts del Pla de l’Estany. Els joves han participat en un petit taller d’art mural amb l’artista Met Geli i en el taller Música i llibertat organitzat i impartit per l’associació Sonora.

Llibertat en moviment s’inaugurarà aquest dijous dins les activitats paral·leles d’(a)phònica i inclourà l’actuació musical de Les Marín i de joves artistes de la zona. Infants i joves del socioeducatiu del barri de Canaleta hi participaran amb la lectura de textos de creació pròpia i relacionats, també, amb la llibertat.

L’Obrador Pla de l’Estany és un projecte de lleure inclusiu que va néixer l’octubre del 2014 amb l’objectiu de convertir-se en un espai on, a través de l’art, es reflexioni i s’analitzi, des de la diversitat, l’entorn proper. L’Obrador és un projecte de Càritas Pla de l’Estany dut a terme amb la col·laboració dels quatre instituts del Pla de l’Estany i de l’Ajuntament de Banyoles.

 

Font: El Punt Diari

37