Notícies

L’àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany participa en tres projectes pilot de la Generalitat

10 de maig, 2018
L’àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany participa en tres projectes pilot de la Generalitat

L’atenció a les persones amb problemes de salut mental i addiccions, el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies i la integració del Pla Local d’Inclusió i el Pla de Desenvolupament Comunitari són alguns dels projectes que s’estan duent a terme.

L’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany s’ha reestructurat recentment amb la creació de dues àrees noves: Serveis i programes comunitaris, i Atenció a infants, adolescents i famílies. Un replantejament de l’estructura que ha donat bons resultats i ha fet que la Generalitat hagi demanat a l’àrea formar part de tres projectes pilot a nivell de Catalunya. Es tracta, d’una banda, del Pla pilot d’atenció a les persones amb problemes de salut mental i addiccions dins el Pla Interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS). El Pla de l’Estany desenvolupa aquest pla pilot junt amb l’Àrea Bàsica de Salut i l’Institut d’Assistència Sanitària, apostant per la sinergia de diversos àmbits i disciplines.

Per altra banda, la comarca també és pla pilot pel que fa a la implementació del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF). La consellera comarcal de Benestar Social, Ester Busquets, ha explicat que aquest servei es va posar en marxa a finals de l’any passat a l’edifici El Portal, i es dirigeix a totes les famílies de Banyoles i comarca.

Paral·lelament, Banyoles també és municipi pilot, junt amb 7 més, per a la integració del Pla Local d’Inclusió Social i el Pla de Desenvolupament Comunitari, amb l’objectiu de millorar l’impacte d’aquests dos programes que es desenvolupen al territori.

L’àrea de Benestar Social també participa en un programa pilot de la Diputació de Girona que incorpora l’ús de tauletes tàctils en la tramitació administrativa des del domicili de les persones grans usuàries del Servei d’Ajuda a Domicili. En total, l’any 2017 es van atendre 193 persones en el marc d’aquest servei.

37