Notícies

El Consell Comarcal del Pla de l'Estany engega el servei d'orientació i acompanyament a les famílies (SOAF), de caràcter universal

19 de febrer, 2018
El Consell Comarcal del Pla de l'Estany engega el servei d'orientació i acompanyament a les famílies (SOAF), de caràcter universal

El seu objectiu és millorar el benestar personal, familiar i social dels veïns de la comarca i el seu caràcter és preventiu

S’ubica a l’edifici d’El Portal, on també es troben altres serveis d’atenció a infants, adolescents i famílies

L’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha posat en marxa aquest mes de febrer el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), de caràcter universal i dirigit a totes les famílies de la comarca. La finalitat del servei és millorar el benestar personal, familiar i social de tots els habitants de la comarca des d’una vessant preventiva: pretén detectar i reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir les relacions saludables i refermar les habilitats parentals.
En definitiva, el SOAF és un espai dedicat a parlar amb calma i confiança de les relacions familiars, dels interrogants que poden sorgir de la vivència de ser pares,  de l’educació dels fills i les filles i de la gestió del dia a dia. El SOAF ajuda les famílies a orientar-se i a trobar respostes, ja que els canvis i les incerteses personals sovint requereixen l’acompanyament d’un professional especialitzat. En aquest sentit, l’orientació i l’acompanyament a les famílies es duu a terme tant individualment com de manera grupal i comunitària.
 
El SOAF ofereix:
· Orientació sobre qüestions relacionades amb l’educació dels fills i filles en funció de les diverses etapes del creixement dels infants (com potenciar l’autoestima, posar límits, fomentar valors, gestionar emocions i conflictes...) des de la perspectiva de la criança positiva.
· Suport especialitzat quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional, amb acompanyament especialitzat de la terapeuta familiar.
· Promoció de la participació activa en la comunitat.
· Orientació, acompanyament i connexió amb la xarxa de serveis i recursos del territori per rebre orientació adequada a les necessitats de cada família.
L’equip que composa el SOAF està format per una orientadora familiar i una terapeuta familiar sistèmica. El servei s’ubica a l’edifici d’El Portal, al centre de Banyoles, on també s’hi troben altres serveis d’atenció a infants, adolescents i famílies (els serveis d’intervenció socioeducativa per infants i famílies, el servei d’informació i acompanyament a les dones, i el servei de salut mental infantil i juvenil, entre d’altres).
Les famílies que estiguin interessades a contactar amb el SOAF, per consultes i/o cita prèvia, ho poden fer a través del telèfon 664 00 45 05 o del correu electrònic soaf@plaestany.cat. Adreça: C/ Migdia, 1, Banyoles.
37