Notícies

Banyoles disposa d’una monografia comunitària en el marc del Programa d’Intervenció Intercultural

12 de desembre, 2017
Banyoles disposa d’una monografia comunitària en el marc del Programa d’Intervenció Intercultural

És un estudi detallat de la situació actual de la ciutat i les estratègies necessàries per afavorir-hi la convivència en què hi han participat més de 80 persones i 14 entitats.

 

La Monografia Comunitària de Banyoles és una fotografia dels diversos aspectes i característiques estructurals del territori, des dels seus orígens i la seva història demogràfica fins al seu moviment ciutadà, passant per sectors com el socioeducatiu, la salut comunitària, l'ocupació o els espais de culte. S’ha elaborat en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social "la Caixa" i que desenvolupa l’Ajuntament de Banyoles, l’Àrea de Benestar Social i la Fundació Cepaim.

 

El nou document té com a objectiu acompanyar tècnicament el procés de disseny del Pla de desenvolupament comunitari que s’està duent a terme des de fa temps a Banyoles. La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha detallat que la monografia és la diagnosi comunitària que estableix tres àrees d’intervenció: igualtat d’oportunitats entre infants i joves, convivència ciutadana i salut comunitària. Cada àmbit té uns objectius concrets, alguns dels quals ja s’estan duent a terme. És el cas, per exemple, del projecte ‘Lleure per a tothom’.

 

La monografia comunitària es va aprovar per ple a finals de novembre amb els vots a favor de tots els grups, excepte la CUP, que es va abstenir. L’oposició, però, hi va fer matisos, considerant que es tracta només d’una radiografia i que queda “coixa” en alguns aspectes. La portaveu de Junts per Banyoles, Roser Masgrau, assegura que tot i que la monografia pot ajudar a treballar alguns aspectes, el protagonisme l'han de continuar tenint les entitats.

 

En l’elaboració de la monografia comunitària hi ha participat més de 80 persones i 14 entitats.

Podeu descarregar-vos la monografia comunitària de Banyoles a l'Apartat "Estudis i informes" de la web.

37