Notícies

“Refugiats. En primera persona” és el títol del 7è Cicle de cinema per la inclusió social del Pla de l’Estany

08 de novembre, 2017
“Refugiats. En primera persona” és el títol del 7è Cicle de cinema per la inclusió social del Pla de l’Estany

Enguany el Cicle de cinema vol fer viure en primera persona l’experiència de les persones refugiades que han fugit de Síria. Es projectaran 3 pel·lícules documentals que ens mostraran històries reals de vida i les sessions seran presentades per persones que han viscut d’una manera o altra la crisi de refugiats.  

 

El Cicle de cinema s’enceta aquest dimarts 14 de novembre a les 21h a l’Auditori de Ateneu de Banyoles amb la projecció de “Watani: my homeland” que va ser nominada als premis Oscar 2017. El seu director, Marcel Mettelsiefen ens explicarà la seva experiència seguint durant 3 anys la fugida d’una família.

 

Les altres dues sessions tindran lloc al Museu Darder de Banyoles. El dimarts 21 de novembre, en commemoració del Dia mundial de la infància, es projectarà la pel·lícula documental “Nacido en Síria”, presentada per Zlatko Dzinovic, voluntari en el conflicte sirià i que va patir durant la seva infància la guerra de Bòsnia. L’última sessió, el 28 de novembre, tractarà sobre els camps de refugiats amb “District Zero” presentada per Edu Rodríguez i Jordi Bayot que van ser voluntaris al camp d’Idomeni. 

 

El cicle s’organitza des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles.

37