Notícies

El Club Natació Banyoles i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany participen en el projecte Match, inclusió social i igualtat d’oportunitats dins el Programa Erasmus + Europeu.

25 d’octubre, 2017
El Club Natació Banyoles i  el Consell Esportiu del Pla de l’Estany participen en el projecte Match, inclusió social i igualtat d’oportunitats dins el Programa Erasmus + Europeu.

L’esport és una eina exemplar per impulsar la inclusió social i és apropiat per a tots els grups de joves socialment exclosos, com ara refugiats i sol·licitants d’asil, immigrants i persones que viuen a la perifèria amb problemes econòmics i socials. S’enfronten a un conjunt d’obstacles i de dificultats que cal tenir en consideració i que s’han d’abordar amb eines com l’esport per afavorir-ne el procés de resolució.

El sistema que es fa servir al projecte és enfortir la cooperació entre els operadors en els sectors social i esportiu per tal que comparteixin les competències adquirides en l’àmbit educatiu i esportiu.

Aquests operadors, després del curs internacional de formació en l’esport com a eina d’inclusió social que va tenir lloc a Palerm (Itàlia) aquest darrer mes de juny, i en el que es van formar els joves de Banyoles i amb experiència sobre la immigració per ser «educadors esportius». Amb el suport de l’esport, dels educadors en el lleure infantil i juvenil i de les organitzacions que hi participen, els joves implicats posaran en pràctica les competències adquirides o reforçades en les diverses activitats locals dutes a terme en els sis països participants (Itàlia, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Grècia, els Països Baixos i Espanya): tornejos esportius juvenils, requalificació d’espais públics a favor de l’esport, l’organització del Festival Antiracista, etc.

La primera de les activitats previstes per desenvolupar aquest projecte a la ciutat de Banyoles és el curs adreçat a joves majors de 16 anys perquè es formin com a dinamitzadors dins l’àmbit esportiu i social.

També es pretén que formin part del teixit de la comunitat i participin en la seva millora, per això una altra de les activitats previstes és el treball voluntari en la millora de les instal·lacions i espais per practicar activitats de lleure i esport.

En les activitats també hi tindran cabuda l'organització d'una lligueta, festivals en els quals es fusionen l’esport i la cultura de les diferents comunitats, l’adequació d’espais públics per fer-hi pràctica esportiva i una conferència internacional de cloenda.

Les inscripcions a aquestes sessions de formació són totalment gratuïtes i ja estan obertes. El curs es durà a terme en les instal·lacions del Consell Esportiu del Pla de l’Estany els dos últims caps de setmana del mes de novembre.

Dates: 18/19 i 25/26 de novembre

Lloc: Consell Esportiu del Pla de l'Estany

Inscripcions per e-mail a consellesportiu@ceplaestany.cat

37